Arbëri

Prokuroria bojkotoi tryezën ku e pranishme ishte ministrja e Drejtësisë

 

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në një tryezë diskutimi për Projektligjin për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme, ka thënë se është shqetësuese shkalla e lartë e korrupsionit në Kosovë. Duke komentuar refuzimin e një prokurori të ftuar në tryezën e organizuar nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike, Haxhiu ka theksuar se si ministri kanë dhënë sinjale të qarta se janë të përkushtuar për shtetin e së drejtës dhe se janë të hapur për këdo që ndihmon në këtë proces

Me kritika për Këshillin Prokurorial të Kosovës e ka nisur fjalimin e saj ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, në një tryezë diskutimi për Projektligjin për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme. Ajo, duke thënë se është shqetësuese shkalla e lartë e korrupsionit në Kosovë, shtoi se bojkotimi që po merr MD-ja nga KPK-ja të njëjtën nuk duhet ta bëjë edhe shoqëria civile.

“Uroj që pas shkëputjes së bashkëpunimit me Ministrinë e Drejtësisë, po i referohem shkëputjes së bashkëpunimit të sistemit prokurorial, uroj që ata të mos bojkotojnë edhe organizatat e shoqërisë civile, për faktin se kjo është shenjë jashtëzakonisht shqetësuese”, ka thënë ajo.