Arbëri

Osmani e Kurti: Me rekrutët e rinj në FSK Kosova është më e sigurt

Foto: KOHA
 

Ka nisur ceremonia e betimit të rekrutëve të rinj në Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK). Presidentja Vjosa Osmani ka deklaruar se FSK-ja nga sot do i forcon radhët e veta dhe nga sot, Kosova është më e fortë.

“Këta 180 rekrutë janë pjesë e Ushtrisë. Si komandante supreme e FSK-së jam jashtëzakonisht krenare që po e shoh çdo ditë përparimin e FSK-së. Jam krenare që në mesin e rekrutëve shoh 12 gra. Hapja e FSK-së ndaj vajzave dhe grave nuk është nevojë por edhe domosdoshmëri. E ardhmja garantohet duke ndërtuar ata, prandaj sot po zgjerohet baza e forcave tona të armatosura. Forca jonë është në funksion të mbrojtjes së sovranitetit dhe paprekshmërisë së territorit”, thuhet në njoftim.