Arbëri

Reka: BE-ja po përpiqet të zë vend në skenën globale, kjo s’bëhet pa qenë kontinent i unifikuar

 

Ish-ministri i Integrimeve Evropiane, Blerim Reka ka thënë se Bashkimi Evropian (BE), po përpiqet të zë vend në skenën globale dhe të bëhet lojtar global, megjithatë, kjo nuk do të bëhet ka qenë kontinent i unifikuar.

Përmes Facebookut, Reka ka deklaruar se brenda BE-se po bëhet debat për të ardhmen e Evropës, debat ky i përqëndruar në reformimin e brendshëm, derisa ka përmendur se Be-ja s’mund të “eksportojë” siguri globale nëse “importon” pasiguri rajonale.