Arbëri

BE-ja kërkon hapjen e urës mbi Ibër e themelimin e Asociacionit

Bashkimi Evropian në raportin e publikuar për Kosovën ka përsëritur kërkesën për hapjen e urës mbi lumin Ibër për qarkullim të automjeteve dhe atë për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe. Për këtë të fundit, Kosova është kritikuar se nuk ka pasur angazhim konstruktiv. Sipas njohësve të rrethanave, pjesa që flet për dialogun është vazhdimësi e ambiguitetit konstruktiv të Bashkimit Evropian, ku meritat dhe fajin për zbatim ose moszbatim të marrëveshjeve i shpërndan te palët

 

Bashkimi Evropian në raportin e publikuar për Kosovën ka përsëritur kërkesën për hapjen e urës mbi lumin Ibër për qarkullim të automjeteve dhe atë për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe. Për këtë të fundit, Kosova është kritikuar se nuk ka pasur angazhim konstruktiv. Sipas njohësve të rrethanave, pjesa që flet për dialogun është vazhdimësi e ambiguitetit konstruktiv të Bashkimit Evropian, ku meritat dhe fajin për zbatim ose moszbatim të marrëveshjeve i shpërndan te palët

Përparimi në dialog me synim arritjen e një marrëveshjeje finale mbetet ndër kërkesat kryesore për Kosovën e Serbinë në rrugën e tyre drejt integrimit në Bashkimin Evropian. Por raporti i sivjetmë i Komisionit ka vënë në pah mungesën e rezultateve në zbatimin e marrëveshjeve të arritura nga dialogu i mëhershëm.

Përmbajtja e raportit për Kosovën dhe Serbinë në çështjen e dialogut është pothuajse identike, ku listohen marrëveshjet që nuk janë zbatuar nga palët.