Arbëri

SBASHK-u kërkon që rreth 400 mësimdhënës të lirohen nga procesi mësimor

 

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), ka kërkuar që të bëhet zgjidhje për punëtorët e arsimit, që kanë sëmundje të rënda, në mënyrë që ata të lirohen nga procesi mësimor për shkak të rrezikut nga COVID-19, por që të marrin paga.

Kryetari i kësaj sindikate, Rrahman Jasharaj, ka thënë se numri i mësimdhënësve me sëmundje të rënda në Kosovë sillet rreth 400.