Arbëri

30 vjet nga referendumi për pavarësi të Kosovës

 


Më 26 shtator të vitit 1991është mbajtur referendumi për shpalljen e Kosovës shtet të pavarur.

Në këtë ditë, me shumicë absolute u deklaruan pro pavarësisë së Kosovës me ç’rast u vërtetua edhe Deklarata e Pavarësisë dhe Kushtetuta e Republikës së Kosovës, që u pat miratuar një vit më parë dhe u pasuan me mbajtjen e zgjedhjeve të para demokratike, parlamentare e presidenciale, të vitit 1992.