Arbëri

Veliu: Po zbatohet vendimi për reciprocitet të targave që e nënshkrova vitin e kaluar

 

Ish-ministri i Brendshëm i Kosovës, Agim Veliu, ka thënë se vendimi i sotëm për vendosjen e reciprocitetit të targave ndaj Serbisë, është zbatim i një vendimi që e ka nënshkruar në korrik të vitit të kaluar sa ishte ministër i Brendshëm.

“Vendimi i sotëm i MPB për vendosje të reciprocitetit ndaj Serbisë sa i përket targave të automjeteve është zbatim i vendimit, të cilin në cilësinë e Ministrit të Punëve të Brendshme e kam nënshkruar më 17.09.2020, për shfuqizimin e Udhëzimit Administrativ Nr.02/2018 për Regjistrimin e Automjeteve me Targa KS. Njëkohësisht vendimi i sotëm vjen si rezultat i Marrëveshjes së nënshkruar në Bruksel më 14 shtator 2016 ndërmjet Kosovës dhe Serbisë lidhur me lëvizjen e lirë. Krahas implementimit të vendimeve të marra nga Qeveria e kaluar, lajm i mirë është se Qeveria aktuale po i njeh marrëveshjet ndërkombëtare të nënshkruara në kohën e Qeverisë Hoti. Detyrë dhe obligim parësor i të gjithë neve është ruajtja e subjektivitetit shtetëror dhe sovranitetit të Republikës së Kosovës”, ka shkruar Veliu në Facebook.