1 perditesime
16:16

Distria Krasniqi e Nora Gjakova do të marrin pagë e pension të veçantë nga Ushtria Shqiptare

Dy xhudistet kosovare, Distria Krasniqi e Nora Gjakova, do të marrin pagë dhe pension të veçantë si anëtare nderi të Ushtrisë Shqiptare, është bërë e ditur nga trajneri kampion, Driton Kuka.

Të shtunën, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në mbledhjen e parë të Qeverisë së re njoftoi se dy xhudistet do të jenë pjesë e një njësie speciale në kuadër të Forcave të Armatosura të Shqipërisë.

Tani Kuka, në Facebook ka publikuar vendimin e plotë që thekson rolin e xhudistëve dhe se ato do të paguhen e do të kenë pension të veçantë.

Në fund ai ka kërkuar që edhe Kosova të nisë me praktikë të tillë.

“Vendimi sot nga Qeveria Shqiptare:Përfshirja në strukturat e Forcave Armatosura të Republikës së Shqipërisë, e dy kampioneve olimpike të Kosovës, Nora Gjakova dhe Distria Krasniqi. Ministria e Mbrojtjes do të krijojë Njësinë Speciale të Kampionëve, të cilët do të kontribuojnë në edukimin fizik e psikologjik të trupave dhe do kenë pagë e më tej pension të veçantë, si anëtarë nderi të ushtrisë”, ka shkruar ai.

11:57

Distria Krasniqi e Nora Gjakova do t’u bashkohen Forcave të Armatosura Shqiptare

Xhudistet kosovare Distria Krasniqi dhe Nora Gjakova, fituese të Medaljeve të Arta në Lojërat Olimpike të Tokios do të bëhen pjesë e Forcave të Armatosura të Shqipërisë. Vendimi është bërë me dije nga kryeministri shqiptar Edi Rama gjatë mbledhjes së parë të qeverisë.

Rama ka thënë se kampionet olimpike kanë shprehur dëshirën të jenë pjesë e FA shqiptare, ndërsa shtoi se nga Ministria e Mbrojtjes do të nisë puna për krijimin e një njësie speciale të kampioneve, në mënyrë që të përfitojnë një status të veçantë për gjithë jetën.

“Vendimi për përfshirjen në strukturat e Forcave tona të Armatosura të dy fitueseve të medaljeve të arta në lojërat Olimpike të Tokio, Distria Krasniqi dhe Nora Gjakova të cilat kanë arritur diçka që është e jashtëzakonshme dhe po ashtu kanë shprehur dëshirën që t’i bashkohen FA të Shqipërisë. Dhe këtu dua të shtoj se me ministrin e Mbrojtjes jemi duke punuar që në FA e Shqipërisë të krijohet një njësi speciale e kampionëve, që meritojnë të trajtohen gjithë jetën me një status të veçantë. Nga përvoja e vendeve të tjera këtë status të veçantë kampionëve ua jep përfshirja në FA dhe nga ana tjetër të jenë aty shembuj rrezatues dhe mentorët e të rinjve me uniformë”, ka thënë Rama, raportojnë mediat në Shqipëri.