Arbëri

Stano: Kosova shkeli Marrëveshjen e Brukselit në rastin e Todosijeviqit

 

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, ka thënë se gjykata e Kosovës nuk ka respektuar marrëveshjen që u arrit në Bruksel në vitin 2013, në rastin e Ivan Todosijeviqit.

Todosijeviqit i është konfirmuar nga Apeli dënimi me dy vjet burgim për shkak të deklaratave fyese për Masakrën e Reçakut. Deputeti i Kuvendit të Kosovës kishte thënë se Masakra e Reçakut është trillim dhe se “terroristët shqiptarë e trilluan gjithë këtë dhe bënë krimet më të mëdha në Kosovë dhe Metohi”.