Arbëri

Partitë nuk heqin dorë nga kandidatët me dënime e aktakuza

Foto: Alban Bujari / Koha / Arkiv
 

Kandidatë që kanë dënime të plotfuqishme dhe të tillë mbi të cilët rëndojnë aktakuza për vepra të ndryshme penale kanë përfshirë në listat e tyre partitë politike. Pavarësisht thirrjeve të vazhdueshme për dekriminalizim të politikës, partitë kanë vazhduar të fusin në lista personat që kanë probleme me ligjin. E një institut që fushëveprim e ka drejtësinë ka identifikuar kandidatët prej të gjitha partive që janë duke u ballafaquar me gjykata

Kandidatët që kanë probleme me ligjin do ta kërkojnë votën e qytetarëve edhe në zgjedhjet lokale të 17 tetorit. Pavarësisht thirrjeve për dekriminalizim të politikës, partitë politike kanë përfshirë në listat e tyre edhe persona të cilët kanë dënime të plotfuqishme apo rëndojnë akuza mbi ta.

Kjo është theksuar në një raport të publikuar nga Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), që ka identifikuar një kandidat i cili në tre vjetët e fundit ka dënim të formës së prerë, një kandidat me një dënim më të vjetër se tre vjet dhe nëntë kandidatë të tjerë që janë duke u ballafaquar me aktakuza aktive.