Arbëri

Zjarrfikësit në gjendje të rëndë, paralajmërojnë protesta

FOTO: KOHA/Ilustrim
 

Kosova Press - Në këto ditë kur Kosova po përballet me shpërthime të vatrave të zjarrit në shumë komuna, zjarrfikësit të cilët janë të parët në vijën e frontit u mungojnë kushtet elementare të punës për çka edhe u rrezikohet edhe jeta e tyre

Statusi i padefinuar, mosdefinimi i kompetencave menaxhuese mes pushtetit lokal dhe qendror, mungesa e kushteve të punës, mospërmbushja e obligimeve nga punëdhënësit për kompensim, janë disa nga problemet kryesore me të cilat ballafaqohen çdo ditë zjarrfikësit, dhe këto telashe po presin që të zgjidhen nga Qeveria në të kundërtën paralajmërojnë protesta pasi të qetësohet situata në terren.