Arbëri

Bajrami: Projekti “Open Ballkan” nuk ka asgjë të bëjë me Procesin e Berlinit

Foto: Driton Paçarada / KD
 

Shefi i Grupi KOHA, Agron Bajrami, vlerëson se “Open Ballkan” nuk ka asgjë të bëjë me Procesin e Berlinit, madje ai ka thënë se është në kundërshtim edhe me themelet e idesë së Procesit të Berlinit.

“Për të qenë të qartë: Projekti ‘Open Ballkan’ nuk ka asgjë të bëjë me Procesin e Berlinit; madje është në përplasje me bazat e idesë së Procesit të Berlinig. Siç kishte shpjeguar drejtoresha për Evropën Juglindore në Ministrinë e Jashtme të Gjermanisë, Sabine Schuetz, Procesi i Berlinit është i bazuar në përfshirjen dhe barazinë e gjashtë shteteve të ballkanit Perëndimor. “Nënshkruajnë të gjitha apo vazhdojnë bisedimet’”, ka shkruar Bajrami në Twitter.