Arbëri

Kompania “Mabetex Group” e Behgjet Pacollit ende e pasigurt për projektin e Aeroportit të Vlorës

Tiranë, 30 korrik - Kompania “Mabetex Group” e Behgjet Pacollit është ende e pasigurt për projektin e ndërtimit të Aeroportit të Vlorës, megjithëse Këshilli i Ministrave i Republikës Shqipërisë ka miratuar më 6 qershor kontratën koncesionare me konsorciumin Mabetex, YDA Group dhe 2A group për nisjen ndërtimit të aeroportit të Vlorës. Sipas marrëveshjes koncesionare, puna pritet të fillojë brenda 14 muajsh, periudhë e cila parashikon studimin e plotë mjedisor dhe operacional të pistës, duke qenë se ajo ndodhet në afërsi të zonës së mbrojtur të Lagunës së Nartës. Sipas legjislacionit në fuqi në Shqipëri, kontrata koncesionare do të duhet të miratohet edhe në parlament përpara se të hyjë në fuqi.

 

Ende nuk dihet nëse Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Mjedisit dhe ajo e Zonave të Mbrojtura në Shqipëri do ta pajisin kompaninë koncesionare “Mabetex Group” me Deklaratën Mjedisore, që do t’u hapte rrugë punimeve

Tiranë, 30 korrik - Kompania “Mabetex Group” e Behgjet Pacollit është ende e pasigurt për projektin e ndërtimit të Aeroportit të Vlorës, megjithëse Këshilli i Ministrave i Republikës Shqipërisë ka miratuar më 6 qershor kontratën koncesionare me konsorciumin Mabetex, YDA Group dhe 2A group për nisjen ndërtimit të aeroportit të Vlorës. Sipas marrëveshjes koncesionare, puna pritet të fillojë brenda 14 muajsh, periudhë e cila parashikon studimin e plotë mjedisor dhe operacional të pistës, duke qenë se ajo ndodhet në afërsi të zonës së mbrojtur të Lagunës së Nartës. Sipas legjislacionit në fuqi në Shqipëri, kontrata koncesionare do të duhet të miratohet edhe në parlament përpara se të hyjë në fuqi.

Megjithatë, ende nuk dihet nëse Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe Agjencia Kombëtare e Mjedisit dhe ajo e Zonave të Mbrojtura në Shqipëri do ta pajisin kompaninë koncesionare “Mabetex Group” me Deklaratën Mjedisore, që do t’u hapte rrugë punimeve. Këtë fakt e ka bërë të ditur drejtori i Agjencisë Kombëtare e Zonave të Mbrojtura (AKZM) në Shqipëri Zamir Dedej.