Arbëri

Bakalli më 1991: E drejta për vetëmbrojtje na obligon të veprojmë me rezistencë aktive

Më 19 dhe 20 janar të vitit 1991, në qytezën kroate Stubiçke Toplice, ishin mbledhur krerë politikë, përfaqësues partish politike dhe aktivistë të ndryshëm shqiptarë nga Kosova dhe rajone të tjera shqiptare të ish-Jugosllavisë më qëllim që të arrijnë një konsensus gjithëshqiptar në synim dhe veprim, në kohën kur Jugosllavia numëronte ditët e fundit të saj.

 

Më 19 dhe 20 janar të vitit 1991, në qytezën kroate Stubiçke Toplice, ishin mbledhur krerë politikë, përfaqësues partish politike dhe aktivistë të ndryshëm shqiptarë nga Kosova dhe rajone të tjera shqiptare të ish-Jugosllavisë më qëllim që të arrijnë një konsensus gjithëshqiptar në synim dhe veprim, në kohën kur Jugosllavia numëronte ditët e fundit të saj.

Gjatë mbledhjes ish-zyrtari i lartë i Kosovës, Mahmut Bakalli, kishte thënë folur për vendosmërinë e të gjithëve për demokraci e për republikën e Kosovës. Ai në takimin e vitit 1991 tha se e drejta për vetëmbrojtje obligon që të veprohet me rezistencë aktive.