Arbëri

Zvarritet emërimi i ambasadorëve të rinj, asnjë emër në Kuvend

Me gjithë premtimin e Qeverisë se së shpejti do të emërohen ambasadorët e rinj, pas shkarkimit të 12 prej tyre, Ministria e Punëve të Jashtme deri tani nuk e ka dërguar asnjë emër në Kuvend. Për shkak të procedurave që kërkohen nga propozimi e deri tek akreditimi i një ambasadori në vendin pritës, për njohësit e rrethanave Kosova mund të mbetet pa ambasadorë edhe për një kohë në mbi gjysmën e misioneve diplomatike

 

Me gjithë premtimin e Qeverisë se së shpejti do të emërohen ambasadorët e rinj, pas shkarkimit të 12 prej tyre, Ministria e Punëve të Jashtme deri tani nuk e ka dërguar asnjë emër në Kuvend. Për shkak të procedurave që kërkohen nga propozimi e deri tek akreditimi i një ambasadori në vendin pritës, për njohësit e rrethanave Kosova mund të mbetet pa ambasadorë edhe për një kohë në mbi gjysmën e misioneve diplomatike

Më shumë se gjysma e misioneve diplomatike rrezikojnë të mbesin në nivel të ngarkuarish me punë pas fundit të gushtit, periudhë kjo kur duhet të kthehen edhe 12 ambasadorët e shkarkuar nga Qeveria aktuale. Edhe pse janë bërë më shumë se dy muaj, Ministria e Punëve të Jashtme nuk ka treguar nëse kanë nisur procedurat për emërimin e ambasadorëve. Pas nominimit të kandidatëve, proces që bëhet në koordinim mes Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Zyrës së Kryeministrit, emrat dërgohen në Kuvend për intervistim para se të bëhet dekretimi nga presidentja.

“Dekretimi për lirim nga detyra i ambasadorëve të emëruar me çelës politik është bërë më 19 maj, menjëherë pas propozimit të MPJD-së. Jemi ende në proces të emërimit të ambasadorëve të rinj dhe procesi do të përmbyllet shumë shpejt. Secili emërim do të bëhet në përputhje me ligjin dhe sipas kritereve të përcaktuara në ligj lidhur me përqindjen e diplomatëve të karrierës”, ka thënë Bekim Kupina, këshilltar për media në Presidencë.