Arbëri

Xhamia mbi burg

“Shumë herë kam qenë, më kanë rrahur, më kanë lidhur, sepse unë nuk pranova t’u jap informata. Edhe pse nuk u kam dhanë informata, pastaj edhe armë kërkonin, më kanë rrahur, më maltretonin fizikisht dhe qaty te shkallët më kanë gjujtë për të dekun”, rrëfen Shaip Curri para shkallëve të bodrumit të Xhamisë së Çarshisë, të ndërtuar mbi themelet e stacionit policor serb në Han të Elezit. Në bodrum priteshin me dajak të gjithë ata që refuzonin të bashkëpunonin. Aty ku dikur torturoheshin shqiptarët, sot bëhet thirrje për paqe

 

“Shumë herë kam qenë, më kanë rrahur, më kanë lidhur, sepse unë nuk pranova t’u jap informata. Edhe pse nuk u kam dhanë informata, pastaj edhe armë kërkonin, më kanë rrahur, më maltretonin fizikisht dhe qaty te shkallët më kanë gjujtë për të dekun”, rrëfen Shaip Curri para shkallëve të bodrumit të Xhamisë së Çarshisë, të ndërtuar mbi themelet e stacionit policor serb në Han të Elezit. Në bodrum priteshin me dajak të gjithë ata që refuzonin të bashkëpunonin. Aty ku dikur torturoheshin shqiptarët, sot bëhet thirrje për paqe

Vendi ku derdhej gjaku i qytetarëve të keqtrajtuar nga policët serbë, pas luftës u kthye në faltore prej ku bëhet thirrje për dhurimin e gjakut për t’i shpëtuar jetët e të tjerëve.

Xhamia e Çarshisë e Hanit të Elezit u ndërtua mbi themelet e stacionit policor në zemrën e qytezës kufitare. Komuna e xhamia nuk kanë asnjë fotografi të objektit, por të mbijetuarit ua dëshmojnë shpesh të rinjve tmerrin e përjetuar mu aty.