Arbëri

IKD: Qeveria miratoi vetëm 20 prej 39 projektligjeve të parapara me planin legjislativ

 

Në raportin e Institutit të Kosovës për Drejtësi (IKD) të publikuar të enjten, “Pritje dhe rezultate utopike  (Analizë e punës 100 ditore të Qeverisë së Kosovës)”, thuhet se edhe pse Qeveria “Kurti II” sipas planit legjislativ të vitit 2021 ka paraparë që deri më 30 qershor 2021 të miratojë 39 projektligje, deri më tani është arritur që në Qeveri të miratohen vetëm 20 prej tyre.

Sipas IKD-së, pesë nga të lartpërmendurat janë marrëveshje me institucione ndërkombëtare, ndërsa nga këto propozime, Kuvendi i Kosovës deri më tani ka miratuar vetëm Projektligjin nr.08/L002 për plotësimin dhe ndryshimin e Kodit nr.04/L-123 të procedurës penale i ndryshuar dhe plotësuar me Ligjin nr.06/L-091, raporton Betimi për Drejtësi.