Arbëri

Qeveria Kurti projekton rritje ekonomike 7.9 %, ndryshe nga 5.2 % e Qeverisë Hoti

Qeveria Kurti
Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Qeveria e Kosovës ka miratuar ndryshime në buxhetin e vitit 2021, më të cilat parashihet rritje ekonomike shumë më e ndjeshme krahasuar me atë projektuar në fillimvit. Krahas projeksionit për rritje ekonomike prej 7.9 për qind, buxheti i rishikuar parasheh që të arkëtohen 155 milionë euro përtej planifikimit, si dhe të shpenzohen 62 milionë euro më shumë

Qeveria e Kurtit ka paraparë rritje më të ndjeshme ekonomike deri në fund të vitit, krahasuar me projeksionin e Qeverisë Hoti, të bërë gjashtë muaj më parë.

Në buxhetin e rishikuar, i cili është votuar në mbledhjen e Qeverisë, projeksioni i ri është mbështetur në treguesit kryesorë ekonomikë të evidentuar gjatë gjashtë muajve të shkuar. Indikatorët kanë të bëjnë kryesisht me performancën më të mirë të të hyrave, me numrin më të madh të bizneseve e me qarkullimin më të madh në kufi.