Arbëri

Suedia e zhgënjyer me gjendjen e pyjeve në Kosovë

 

(KosovaPress) - Qeveria e Kosovës po synon që gjatë vitit të aprovojë ligjin e ri të pyjeve dhe strategjinë për zhvillimit të pylltarisë 2021-2030. Suedia e cila ka mbështetur për kohë të gjatë këtë sektor, është e zhgënjyer me Kosovën dhe regresin që është shënuar në gjendjen e pylltarisë.

Në diskutimin mbi ri-shikimin e sektorit të pylltarisë në Kosovë, të organizuar nga Ministria e Buqësisë dhe Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë e Kombeve të Bashkuara, u theksua se në vend është degraduar ekosistemi i pyjeve. Shkatërrimi i pyjeve po ndikon në cilësinë e ajrit, zhvillimin ekonomik dhe uljeve e vendeve të punës.