Arbëri

Rama: Paradoksi i madh - zyrtarisht jemi në luftë me Greqinë

 

Në konferencën e përbashkët në kuadër të Forumin Ekonomik, që është mbajtur të mërkurën në Shkup me kryeministrin maqedonas, Zoran Zaev, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama foli edhe për ligjin e luftës me Greqinë, për të cilin tha se ky është një fakt absurd.

“Sa i përket çështjes së ligjit të luftës, ky është një prej paradokseve të mëdha, sepse zyrtarisht ne jemi në luftë me Greqinë. E imagjinon? Shpresoj që qeveria greke do ta heqë këtë, pasi vërtetë është diçka që tregon se kemi mbetur ende mbrapa njerëzve dhe nënshkrimi i Traktatit të Miqësisë, Bashkëpunimit, Sigurisë dhe Fqinjësisë së Mirë në 1996-n sigurisht që ishte shprehje e realitetit, por imagjinoni, jemi në një marrëdhënie ku na duhet të jemi fqinjë shumë të mirë, por na duhet të jemi dhe në luftë me njëri-tjetrin. Dashuri tipike ballkanike. Por mendoj se duhet ta heqim këtë, pra, të mos duhemi e të urrehemi në të njëjtën kohë”, tha Edi Rama. Ndërsa lidhur me çështjen e kufirit detar me Greqinë, që pritet të shqyrtohet në arbitrazh, Rama tha se dy vendet janë të interesuara për të gjetur zgjidhje.