Arbëri

AMMK: Masat e nxehta ajrore nga Afrika rëndojnë cilësinë e ajrit në Kosovë

 

Agjencioni për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës (AMKK) ka bërë të ditur se cilësia e ajrit në Kosovë është rënduar si pasojë e masave të nxehta ajrore nga Afrika Veriore.

“Gjatë dy ditëve të fundit është vërejtur situatë e rënduar e cilësisë së ajrit në mënyrë të veçantë për Grimcat e Pluhurit PM2.5 dhe PM10, në disa stacione matëse të menaxhuara nga Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës, ndërsa gjendje e rënduar është regjistruar në stacionet në Prishtinë IHMK dhe Rilindja”, thuhet në njoftimin e AMKK-së.