Arbëri

Radosavljeviq: Serbia e ka mbytur pluralizmin politik te serbët e Kosovës

 

Në tryezën e organizuar në “Qendrën Mediale” në Çagllavicë është thënë se presioni politik e ekonomik i Serbisë po bën që komuniteti serb të mos integrohet në sistemin e Kosovës. Sipas tyre, partitë dhe përfaqësuesit politikë serbë nuk po mund të funksionojnë pa direktivat e Qeverisë së Serbisë

Serbia e ka mbytur pluralizmin politik në mesin e serbëve të Kosovës. Kështu është thënë në tryezën e organizuar në “Qendrën Mediale” në Çagllavicë, ku u diskutua për mënyrën e funksionimit të partive politike serbe dhe pengesat në demokratizimin e tyre.

Mungesa e pluralizmit politik po shihet të jetë reflektim i gjendjes politike në Beograd, kanë thënë pjesëmarrësit.