Arbëri

COVID-19: 80% e punonjësve të Infektives me ankth, shumë nga ta vënë në pikëpyetje vendin e punës

 

80 për qind e personelit shëndetësor në Klinikën Infektive kanë probleme me ankthin dhe depresionin për shkak të përballjes së vazhdueshme me pandeminë. Nga ky komunitet kërkohet që të angazhohen psikologë klinikë për ta trajtuar këtë kategori.

Izet Sadiku, u.d drejtori i Klinikës Infektive, ka thënë se sipas hulumtimit që është bërë me punëtorët e kësaj klinike, 40% e personelit shëndetësor kanë treguar gatishmërinë që të largohen nga puna për shkak të stresit dhe izolimit gjatë pandemisë në klinikë me pacientë.