Arbëri

Aeroporti i Kukësit, vend kujtese për strehimin e viktimave të spastrimit etnik

 

“Ky aeroport quhet ‘Zayed – Flatrat e veriut’, sepse është ndër të tjera edhe vend kujtese. Është tempull i kujtesës së kësaj zone. Në këtë zonë u ngrit edhe kampi i madh i atyre që u shpërngulën me dhunë dhe ishin viktima të spastrimit etnik serb. Muhamed Zayed është i biri i një burri të urtë që ka njohur kjo botë, që arriti t’ju japë jetë Emirateve të Bashkuara Arabe. Sheikët erdhën këtu dhe u kujdesën për refugjatët e luftës nga Kosova...”, ka shkruar Rama, duke kujtuar faktin se në Kukës qëndruan shqiptarët e Kosovës të dëbuar më 1999 nga regjimi kriminal serb i kohës

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka bërë me dije se fluturimet e rregullta në Aeroportin e Kukësit do të nisin më 15 korrik. Njoftimin Rama e ka bërë nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale, ku u ka kthyer njëherësh përgjigje zërave kritikë, se Aeroporti i Kukësit ishte hapur vetëm për fushatën elektorale. Rama bën me dije se nga 15 korriku, Aeroporti i Kukësit “Zayed, Flatrat e Veriut” do të nisë fluturimet me Zvicrën dhe Turqinë, teksa ka nxjerrë dhe çmimet e biletave për linjat Kukës- Zyrih dhe Kukës-Stamboll e anasjelltas.

“Se ç'ishin ca miq që thoshin Aeroporti Ndërkombëtar i Kukësit ishte sa për fushatë, po unë s'bëj asgjë sa për fushatë dhe çfarë bëj e them e çfarë them e bëj, kështu që bujrum me “Air Albanian” në portën e hapur të qiellit të Kukësit. Po nuk mbaron me kaq, lajme të tjera nga ky front së shpejti.*** 1€ + taksat domethënë: Kukës - Zyrih 12 EUR, Zyrih - Kukës 28.66 EUR, Kukës - Stamboll 12 EUR, Stamboll - Kukës 23 EUR”, shkruan Rama.