Arbëri

Avdiu: Liturgjia në Kishën në kampusin e UP-së, vazhdimësi e propagandës serbe

Foto nga Dioqeza e Rashkë-Prizrenit
 

Historiani Shpend Avdiu e ka cilësuar liturgjinë në Kishën e papërfunduar në kampusin e Universitetit të Prishtinës të enjten nga Kisha Ortodokse Serbe, si vazhdimësi të propagandës që kjo kishë dhe shteti serb bëjnë.

Ai ka thënë se liturgji s’ka qenë rastësi ndërsa e ka lidhur atë me përpjekjet që Kisha Ortodokse Serbe ka për legjitimimin e kishës ilegale të ndërtuar në Prishtinës.