Arbëri

BE-ja s’do të ndjekë SHBA-në për sanksione ndaj zyrtarëve “të papërgjegjshëm” në Ballkan

 

Bashkimi Evropian nuk do të ndjekë rrugën e SHBA-së për të sanksionuar të gjithë ata që minojnë paqen në Ballkanin Perëndimor dhe që prekin interesat e SHBA-së.

Presidenti i SHBA-së, nxori Urdhër Ekzekutiv të martën, për të bllokuar pronat e të gjithë atyre që vlerësohen pengesa për paqen në Ballkanin Perëndimor, e që në të njëjtën kohë prekin interesat e SHBA-së. Kjo i shtohet masës së mëparshme për të ndaluar hyrjen në SHBA të personave që ky vend i konsideron “të rrezikshëm” ose “të korruptuar”.