Arbëri

Bajrami: Ambasadori Pardew u përfshi në të gjitha proceset e viteve 1990-të që kanë të bëjnë me shqiptarët

Foto: Agron Bajrami/Facebook
 

Kryeredaktori i Kohës Ditore, Agron Bajrami, ka kujtuar momente të James William Pardew, ish-ambasadorit të SHBA-së, i cili vdiq më 2 qershor të këtij viti. Bajrami ka shkruar në rrjetin social Facebook se Pardew ishte i përfshirë në të gjitha proceset e viteve 1990-të që kanë të bëjnë me shqiptarët, që nga negociatat e Kosovës e deri te proceset e Luginës së Preshevës dhe Maqedonisë.

“Në vitet 1997-2002, ambasadori Pardew ishte ndër njerëzit kryesor të Washingtonit në Ballkan, ndërsa ishte i përfshier edhe në grupin e ngushtë të diplomatëve perëndimorë që dhanë kotributin e tyre në përpilimin e Propozimit të Ahtisaarit, që shërbeu si bazë për shpalljen e pavarësisë së Kosovës. Me natyrë të qetë dhe qëndrim të butë, Ambasadori Pardew ishte ndër ata që publiku nuk do ua njohë kurrë tërësisht kontributin e madh për lirinë dhe pavarësinë që Kosova ka sot. Por, edhe ajo që dihet publikisht mjafton që ta quajmë një mik të madh të Kosovës”, ka shkruar Bajrami.