Arbëri

Urgjenca e dialogut me Serbinë, pritet të jetë mesazhi i dyshes Palmer-Lajçak

Foto: AP

Mesazh për koordinimin ndërmjet tyre lidhur me dialogun Kosovë-Serbi, janë duke e konsideruar njohësit e këtij procesi vizitën e përbashkët të zëvendësndihmësit të sekretarit të shtetit amerikan, Matthew Palmer, dhe përfaqësuesit të posaçëm të BE-së, Miroslav Lajçak. Palmeri dhe Lajcaku, gjatë vizitës në Kosovë, në fillim të javës së ardhshme, përveç krerëve shtetërorë do të takohen edhe me përfaqësues të subjekteve politike në vend

 

Mesazh për koordinimin ndërmjet tyre lidhur me dialogun Kosovë-Serbi, janë duke e konsideruar njohësit e këtij procesi vizitën e përbashkët të zëvendësndihmësit të sekretarit të shtetit amerikan, Matthew Palmer, dhe përfaqësuesit të posaçëm të BE-së, Miroslav Lajçak. Palmeri dhe Lajcaku, gjatë vizitës në Kosovë, në fillim të javës së ardhshme, përveç krerëve shtetërorë do të takohen edhe me përfaqësues të subjekteve politike në vend

Vizita e dy përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Evropian në Kosovë gjatë javës së ardhshme është duke u konsideruar si insistim i tyre për vazhdimin e dialogut me Serbinë.

Zëvendësndihmësi i sekretarit të shtetit amerikan, Matthew Palmer, dhe përfaqësuesi i posaçëm i BE-së, Miroslav Lajçak, do të qëndrojnë në Kosovë për një vizitë dyditore, që nis të hënën.