Arbëri

Mbahet protesta e tretë brenda javës kundër abuzimit seksual

Foto: Ilustrim
 

Nё qendrёn e qytetit tё Deçanit, tё shtunёn u mbajt protestё kundёr abuzimit seksual ndaj vajzave dhe grave.

Marshi u organizua nga Kolektivi pёr Mendim dhe Veprim Feminist, njё grup aktivistësh pёr tё drejtat e barabarta gjinore. Protestuesit nёpёrmjet sloganeve, kanë kërkuar ndaljen e stigmatizimit tё viktimave tё dhunёs seksuale nga policia, drejtёsi pёr vajzat e gratё e abuzuara seksualisht dhe stopim të ngacmimeve seksuale nё institucionet shkollore.