Arbëri

Depoja Qendrore plot barna para skadimit, shteti blinte të reja

Skadimi i barnave që qëndrojnë me vite në Depon Qendrore të Ministrisë së Shëndetësisë, ka mundur të parandalohej nëse do të planifikohej në mënyrë të saktë blerja e tyre. KOHA ka krahasuar planifikimet e blerjeve të QKUK-së me kohën kur disa produkte ishin para skadimit. Në vend se të bëhej shfrytëzim racional, spitalet kanë hapur tenderë të rinj dhe kanë mundësuar që disa barnave t’u skadojë afati duke pritur në rafte

 

Skadimi i barnave që qëndrojnë me vite në Depon Qendrore të Ministrisë së Shëndetësisë, ka mundur të parandalohej nëse do të planifikohej në mënyrë të saktë blerja e tyre. KOHA ka krahasuar planifikimet e blerjeve të QKUK-së me kohën kur disa produkte ishin para skadimit. Në vend se të bëhej shfrytëzim racional, spitalet kanë hapur tenderë të rinj dhe kanë mundësuar që disa barnave t’u skadojë afati duke pritur në rafte

Me mbi 250 mijë tableta të antibiotikut të quajtur Rifampicinë planifikonte që të furnizohej Qendra Klinike Universitare e Kosovës në vitin 2017.

Plani përfshinte edhe spitalet rajonale.