Arbëri

Komuna e Tuzit i ankohet SHBA-së për “diskriminim” nga Qeveria e Malit të Zi

Foto: REL
 

Komuna e Tuzit në Mal të Zi pretendon se po diskriminohet nga ana e Qeverisë së Malit të Zi, dhe për këtë i ka njoftuar faktorët kyç të komunitetit ndërkombëtar, përfshirë Shtetet e Bashkuara.

Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, i tha Radios Evropa e Lirë se diskriminimi po ndodhë për faktin se, kjo komunë është me shumicë shqiptare, dhe se atë e qeverisin partitë shqiptarë në bashkëpunim me partinë boshnjake.