Arbëri

Familjarët kërkojnë drejtësi për masakrat e kryera në katër fshatra të Pejës

 

Pllaka përkujtimore në fshatin Qyshk të Pejës, të premten është mbushur sërish me lot e lule në përkujtim të 47 burrave të vrarë para 22 vjetëve nga forcat ushtarake serbe. Edhe këtë 14 maj, për të 22-n herë rresht, fytyrat dhe emrat e martirëve të gdhendur në atë pllakë, prekeshin e putheshin nga familjarët e ngushtë, me dhembjen që, sipas tyre, çdo vit po shtohet gjithnjë e më tepër. Këtë dhembje po ua shton familjarëve edhe kalimi i viteve njëri pas tjetrit pa dhënë kush përgjegjësi e pa u dënuar.

“Sot, para 22 vjetëve, ka qenë njëjtë ditë e premte. Ata kanë shkuar të gjithë për një liri. Sot, pas 22 vjetëve, ne po duam drejtësi. Tjetër gjë s’po duam. E drejtësi s’ka ende”, shprehet me lot e me mllef Hatmone Gashi nga Qyshku, e cila në këtë masakër ka humbur burrin dhe dy kunetërit e saj.