Arbëri

Izraeli e cilëson të pamundur tërheqjen e njohjes së Kosovës

 

Ambasadori i Izraelit në Serbi, Jahel Vilan, e ka cilësuar të pamundur mundësinë që Izraeli të tërheqë njohjen e Kosovës. Ai ka thënë se përderisa dy shtetet janë pajtuar me marrëveshjen për themelim të raporteve diplomatike nuk ka asgjë kontestuese mes dy vendeve.

Në një deklaratë për “TV Prva”, Vilan ka thënë se shteti i tij e ka njohur Kosovën nën presionin amerikan. Në shtator, Kosova dhe Serbia nënshkruan marrëveshje “për normalizim ekonomik” në Washington në praninë e ish-presidentit amerikan, Donald Trump. Një nga pikat kryesore të zotimeve ishte që Izraeli ta njohë Kosovën, e kjo të hapë ambasadë në Jerusalem. Edhe te Serbia ishte zotimi që ky shtet të hapë ambasadë në Jerusalem.