Arbëri

KMDLNJ: Forcimi i drejtësisë në Kosovë, metoda më efikase për të trajtuar krimet e Serbisë

Foto: Koha
Foto: KOHA / Arkiv
 

Përmes një analize për “Tribunalin Ndërkombëtar për Krimet e Luftës në Kosovë – mundësitë dhe pengesat”, Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut ka thënë se forcimi i gjykatave vendore dhe mekanizmave përcjellës do të ishte metoda më efikase për të trajtuar krimet e luftës të Serbisë në Kosovë.

Si bazë për analizë, KMDLNJ-ja ka konsideruar opsionet e Tribunalit Ndërkombëtar, gjykatat hibride dhe forcimin e gjykatave vendore dhe mekanizmave përcjellës për të cilin ka thënë se mendon që do të ishte më efikasi.