Arbëri

Dokumentet e “papublikuara” shtojnë paqartësitë rreth dialogut

Dokumentet e “papublikuara” shtojnë paqartësitë rreth dialogut

Paqartësitë dhe mungesa e transparencës e kanë shoqëruar procesin e deritashëm të dialogut mes Kosovës dhe Serbisë. Kjo u konfirmua edhe pas vizitës së kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti në Bruksel, prej ku tha se informatat e sakta për dialogun e deritashëm i mori vetëm nga emisari Miroslav Lajçak. Deklarata e kryeministrit nxiti reagime të opozitës, përfshirë paraardhësin e tij në krye të ekzekutivit.

 

Dialogu i deritashëm mes Kosovës dhe Serbisë ka prodhuar dhjetëra dokumente, shumë prej të cilave nuk janë bërë publike. Ka dyshime edhe për pozicionin që ka mbajtur pala kosovare në bisedime. Pas deklaratave të kryeministrit Albin Kurti, se për dialogun informatat e sakta i ka marrë nga emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, paraardhësi i tij Avdullah Hoti ka insistuar se i ka vënë në dispozicion të gjitha marrëveshjet

Paqartësitë dhe mungesa e transparencës e kanë shoqëruar procesin e deritashëm të dialogut mes Kosovës dhe Serbisë. Kjo u konfirmua edhe pas vizitës së kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti në Bruksel, prej ku tha se informatat e sakta për dialogun e deritashëm i mori vetëm nga emisari Miroslav Lajçak. Deklarata e kryeministrit nxiti reagime të opozitës, përfshirë paraardhësin e tij në krye të ekzekutivit.

Ish-kryeministri Avdullah Hoti, ka insistuar se i ka dorëzuar të gjitha dokumentet përfshirë edhe dakordimet e arritura.