Arbëri

Ndryshimi i Ligjit për Zgjedhje, peng i konsensusit politik e i pandemisë

Ndryshimet në Ligjin për Zgjedhje nuk janë në planet afatshkurtra të partive politike në vend. Ndonëse rreth një muaj më parë, Lëvizja Vetëvendosje tentoi që disa prej tyre t’i kryejë në procedurë të përshpejtuar dhe pas dështimit për ta bërë një gjë të tillë, tani është duke u vlerësuar se për ndryshime nuk duhet ngutur. PDK-ja dhe LDK-ja thonë se ato duhet të bëhen, kur në vend të arrihet konsensusi politik e të tejkalohet situata me pandeminë.

 

Ndryshimet në Ligjin për Zgjedhje nuk janë në planet afatshkurtra të partive politike në vend. Ndonëse rreth një muaj më parë, Lëvizja Vetëvendosje tentoi që disa prej tyre t’i kryejë në procedurë të përshpejtuar dhe pas dështimit për ta bërë një gjë të tillë, tani është duke u vlerësuar se për ndryshime nuk duhet ngutur. PDK-ja dhe LDK-ja thonë se ato duhet të bëhen, kur në vend të arrihet konsensusi politik e të tejkalohet situata me pandeminë.

Ligji, të cilin deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje tentuan ta ndryshojnë brenda një dite, madje edhe para zgjedhjes së kreut të shtetit nuk është më prioritet i kësaj partie.

Rreth një muaj pas nisjes së procedurave për plotësim-ndryshimin e Ligjit për Zgjedhje, Vetëvendosje nuk ka treguar nëse do ta iniciojë sërish këtë çështje në Kuvend, si dhe kur do ta bëjë një gjë të tillë.