Arbëri

Qëndrimi i mundshëm i Kosovës karshi normalizimit me Serbinë

 

Profesor Dr jur, Dr phil Marc Weller, MA, MALD, PhD, FCIArb

Posa që xhindi të dalë nga shishja, zor që mund ta kthejmë atë në burgun ngujues. Qeveria e porsakrijuar e Kosovës nuk u ngut me vlerësimin e mundësive për vazhdimin e negociatave për normalizimin e raporteve me Serbinë dhe ofrimin e pikëvështrimeve të saj mbi procesin. Një qasje e tillë është korrekte në parim, por tani rrezikon të rrëmbehet nga ngjarjet. Zhvillimet e kohëmëparshme, përfshirë publikimin e një “non-paperi” misterioz prej një burimi anonim rreth dialogut në Brusel, i kanë përshpejtuar gjërat.