Arbëri

Pensionistët paralajmërojnë protesta për shtesat

 

Kryetari i Lidhjes së Pensionistëve të Kosovës, Shaban Kajtazi, ka paralajmëruar greva e protesta të pensionistëve pas vendimit të Qeverisë Kurti që shtesat për pensionistët të jenë 10 euro në muaj dhe jo 30 siç ishin në vendimin e mëhershëm që skadoi në muajin prill.

Kajtazi e ka quajtur të papritur vendimin e fundit të Qeverisë. Sipas tij, pensionistët në Kosovë janë anashkaluar e nënçmuar nga institucionet që 20 vjet. Në një deklaratë për “EkonomiaOnline”, Kajtazi ka thënë se i kanë bërë kërkesë me shkrim për takim kryeministrit Albin Kurti dhe ministrit të Financave, Hekuran Murati.