Arbëri

Situata politike rëndoi shërbimet sociale në Kosovë

Situata politike rëndoi shërbimet sociale në Kosovë
Foto: Ilustrim
 

Koalicioni i OJQ–ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë (KOMF) në bazë të të gjeturave ka deklaruar se politika në vend ka lënë mënjanë shërbimet sociale, kjo për faktin se, procesi i decentralizimit të shërbimeve sociale për vitin 2020, nuk është zbatuar plotësisht në asnjërën nga gjithsej shtatë komuna.

Nga organizata u theksua se fëmijët me nevoja të veçanta mbetën pa shërbime gjatë pandemisë si dhe u rritën rastet e dhunës.