Arbëri

Bilanci i tetë vjetëve - marrëveshja Kosovë-Serbi e pazbatuar plotësisht

 

Shumë pika të Marrëveshjes së ashtuquajtur për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë vazhdojnë të mbesin të pazbatuara, edhe tetë vjet pas nënshkrimit të saj në Bruksel. Njohës të këtij procesi thotë se ajo marrëveshje nuk i solli rezultatet e premtuara, derisa skepticizëm ka edhe sa i përket arritjes së një ujdie finale për njohje reciproke

Janë mbushur tetë vjet nga nënshkrimi i marrëveshjes së parë mes Kosovës dhe Serbisë, e cila ende nuk është zbatuar plotësisht. Marrëveshja atëbotë ishte nënshkruar nga ish-kryeministri Hashim Thaçi dhe Ivica Daçiqi i Serbisë.

Gjashtë pikat e para, nga 15 sosh, flasin për themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe. Kjo vazhdon të jetë kërkesa kryesore e serbëve që pritet të ngrihet edhe në fazën e ardhshme të dialogut.