Arbëri

Osmani kujton masakrën e Rezallës: Liria ka kuptim kur përgjegjësit të vihen para drejtësisë

 

Presidentja Vjosa Osmani ka përkujtuar 22-vjetorin e masakrës së Rezallës derisa ka kërkuar drejtësi.

Duke kujtuar një historik të kësaj masakre, Osmani ka shkruar se në Rezallë, më 5 prill të vitit 1999, forcat e regjimit gjenocidal të Serbisë rrethuan shtëpitë e fshatit, ndanë nga gratë, nënat e motrat, 98 djem e burra dhe i ekzekutuan mizorisht. 44 nga këta civilë të vrarë ishin të pagjetur.