Arbëri

Projekti i Emergjencës: “Humbin” 400 mijë euro për mbikëqyrje të projektit të anuluar

Projekti i Emergjencës: “Humbin” 400 mijë euro për mbikëqyrje të projektit të anuluar

400 mijë euro mund t’i humbë Ministria e Shëndetësisë si pasojë e keqplanifikimit të tenderëve. Në vend se fillimisht të hapte tender për adaptimin e objektit të ri të Emergjencës për spital për COVID-19, ky institucion së pari kishte hapur tender për mbikëqyrës të punëve. Tenderi për punëkryesin që kapte vlerën mbi 18 milionë euro është anuluar të premten, por tenderi për mbikëqyrësin e punëve është i nënshkruar dhe ligjërisht nuk mund të anulohet

 

400 mijë euro mund t’i humbë Ministria e Shëndetësisë si pasojë e keqplanifikimit të tenderëve. Në vend se fillimisht të hapte tender për adaptimin e objektit të ri të Emergjencës për spital për COVID-19, ky institucion së pari kishte hapur tender për mbikëqyrës të punëve. Tenderi për punëkryesin që kapte vlerën mbi 18 milionë euro është anuluar të premten, por tenderi për mbikëqyrësin e punëve është i nënshkruar dhe ligjërisht nuk mund të anulohet

Një proces i nisur mbrapsht nga Ministria e Shëndetësisë rrezikon t’ia humbë këtij institucioni rreth 400 mijë euro.

Siç nuk ndodh zakonisht, Ministria e Shëndetësisë në tetorin e vitit të kaluar kishte përzgjedhur një kompani që të bënte mbikëqyrjen dhe projektimin e adaptimin e objektit të Emergjencës se re në spital për trajtimin e COVID-19, pa e ditur se kur dhe kush do t’i kryente punimet.