Arbëri

Shkrimet e KOHËS për universitetin ilegal ECDP që shpërtheu si skandal në Serbi shkaku i doktorantëve nga Kosova

 

Gjatë shkurtit të vitit 2015, gazeta “KOHA Ditore” kishte sjell në tri vazhdime hulumtimin për Qendrën Evropiane për Paqe dhe Zhvillim, e transformuar në universitet dhe që ka funksionuar për nëntë vjet pa licencë dhe pa akreditim.

Së fundi, ky institucion arsimor i mbyllur tashmë në Kosovë, është përfshirë në një skandal në Serbi, në lidhje me ndarjen e disertacioneve të doktoratës për shqiptarë nga Kosova. Sipas mediave serbe, doktorantëve nga Kosova u ishin lëshuar diploma nga Universiteti i Kragujevcit pa qenë kurrë pjesë e tij.