Arbëri

Një pozitë – dy drejtorë: Gërvalla përballet me politizimin e trashëguar

Donika Gërvalla i ka gjetur në Ministrinë e Punëve të Jashtme dy zyrtarë që i janë prezantuar si drejtorë të përgjithshëm: diplomatin e rangut të mesëm, Visar Fetaj, si dhe ambasadorin Albert Prenkaj. Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës ia njeh të drejtën për këtë pozitë ambasadorit Prenkaj, por burime të KOHËS thonë se në takimin me drejtorë të të gjitha departamenteve, Gërvalla afër pati Fetajn. Në shoqërinë civile thonë se ky realitet tregon për shkallën e politizimit të stafit profesional dhe atij diplomatik.

 

Donika Gërvalla i ka gjetur në Ministrinë e Punëve të Jashtme dy zyrtarë që i janë prezantuar si drejtorë të përgjithshëm: diplomatin e rangut të mesëm, Visar Fetaj, si dhe ambasadorin Albert Prenkaj. Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës ia njeh të drejtën për këtë pozitë ambasadorit Prenkaj, por burime të KOHËS thonë se në takimin me drejtorë të të gjitha departamenteve, Gërvalla afër pati Fetajn. Në shoqërinë civile thonë se ky realitet tregon për shkallën e politizimit të stafit profesional dhe atij diplomatik.

Në ditën kur kryediplomatja e re, Donika Gërvalla, ka hyrë për herë të parë në Ministrinë e Punëve të Jashtme, te porta asaj i kanë uruar mirëseardhje edhe dy zyrtarë dhe secili nga ta i është prezantuar si drejtor i përgjithshëm: diplomati i rangut të mesëm, Visar Fetaj, si dhe ambasadori Albert Prenkaj.

Me vendim të ministres paraprake, Meliza Haradinaj, Fetaj u bë ushtrues detyre i drejtorit të përgjithshëm.