Arbëri

Osmani-Abdixhiku takohen këtë javë, deputetët e Vjosës nuk largohen nga GP i VV-së

Foto: Alban Bujari \ KOHA

Zgjedhja e presidentit të ri është detyra e parë që u përshkruhet partive në pushtet dhe opozitës, pas konstituimit të Kuvendit dhe votimit të Qeverisë. Jetëgjatësia e Qeverisë aktuale do të varet nga procesi i zgjedhjes së kreut të shtetit, meqë Kushtetuta parasheh shpërndarjen e Kuvendit në rast se deputetët dështojnë në tri runde ta zgjedhin presidentin. Shefi i shtetit duhet të zgjidhet më së largu deri më 6 prill, afat ky kur i skadon mandati ushtruesit të detyrës.

 

Një ditë pas konstituimit të Kuvendit dhe Qeverisë, ambasadorët e QUINT-it e kanë përshkruar si detyrë të parë për fituesit e zgjedhjeve dhe opozitën zgjedhjen e presidentit të ri. Kryetari i Lidhjes Demokratike, Lumir Abdixhiku, do të takohet këtë javë me kandidaten për presidente, Vjosa Osmani, ku do të vendoset nëse do ta bëjnë kuorumin për të. Por deputetë të Listës Vjosa e kanë bërë të qartë se diskutimet nuk mund të bëhen me kushte dhe se ata nuk do të largohen nga Grupi Parlamentar i Vetëvendosjes

Zgjedhja e presidentit të ri është detyra e parë që u përshkruhet partive në pushtet dhe opozitës, pas konstituimit të Kuvendit dhe votimit të Qeverisë. Jetëgjatësia e Qeverisë aktuale do të varet nga procesi i zgjedhjes së kreut të shtetit, meqë Kushtetuta parasheh shpërndarjen e Kuvendit në rast se deputetët dështojnë në tri runde ta zgjedhin presidentin. Shefi i shtetit duhet të zgjidhet më së largu deri më 6 prill, afat ky kur i skadon mandati ushtruesit të detyrës.

Lëvizjet i kanë nisur edhe përfaqësuesit diplomatikë të akredituar në Prishtinë.