Arbëri

Dy dilema kushtetuese për ndërrimin e pushtetit

Me të filluar seanca konstituive e legjislaturës së re të hënën, do të nisë një transicion, për ecjen e mëtejme të të cilit ka dilema kushtetuese. Dilemat lidhen me hapin e dytë që duhet ndërmarrë pas konstituimit të Kuvendit, si dhe për atë se kush duhet ta ushtrojë detyrën e presidentit, në rast se do të zgjidhet një kryeparlamentar i ri.

 

Me t’u afruar seanca konstituive e legjislaturës së re, kanë dalë në sipërfaqe dy dilema kushtetuese që lidhen me presidentin. E para ka të bëjë me atë se kush duhet ta ushtrojë detyrën e kreut të shtetit kur të zgjidhet kryetari i ri i Kuvendit, ndërsa e dyta me kohën kur duhet zgjedhur presidenti – para ose pas formimit të qeverisë së re. Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, ndan pikëpamje të kundërta me ato të Lëvizjes Vetëvendosje, parti që ka fituar zgjedhjet e 14 shkurtit

Me të filluar seanca konstituive e legjislaturës së re të hënën, do të nisë një transicion, për ecjen e mëtejme të të cilit ka dilema kushtetuese. Dilemat lidhen me hapin e dytë që duhet ndërmarrë pas konstituimit të Kuvendit, si dhe për atë se kush duhet ta ushtrojë detyrën e presidentit, në rast se do të zgjidhet një kryeparlamentar i ri.

Enver Hasani, ish-kryetar i Gjykatës Kushtetuese, përmend një itinerar, të cilin nuk pritet ta ndjekë Lëvizja Vetëvendosje, parti që i ka fituar zgjedhjet e 14 shkurtit.