Arbëri

Bizneset ankohen se s’i kanë marrë ndihmat nga 60-milionëshi i rimëkëmbjes

Bizneset ankohen se s’i kanë marrë ndihmat nga 60-milionëshi i rimëkëmbjes
Në një përgjigje për KOHËN nga Ministria e Financave është thënë se implementimi i programit të rimëkëmbjes po shkon sipas planit dhe se mjetet e ndara për bizneset i kanë fituar shumica e tyre

Prishtinë, 14 mars - Rreth 60 milionë euro, nga 222 milionët e paraparë me programin e rimëkëmbjes ekonomike, janë ndarë nga Qeveria e Kosovës për t’iu dalë në ndihmë bizneseve dhe qytetarëve.

 

Nga 222 milionë euro të parapara me programin e rimëkëmbjes ekonomike, deri më tash janë ndarë rreth 60 milionë euro nga Qeveria e Kosovës. Këto mjete janë destinuar për kategori të ndryshme, por për disa prej tyre ende ka ankesa se mjetet e ndara nuk kanë arritur në llogaritë e bizneseve, e disa nuk i shohin as si ndihma, por si “social”

Prishtinë, 14 mars - Rreth 60 milionë euro, nga 222 milionët e paraparë me programin e rimëkëmbjes ekonomike, janë ndarë nga Qeveria e Kosovës për t’iu dalë në ndihmë bizneseve dhe qytetarëve.

Nga Ministria e Financave kanë bërë të ditur se Qeveria ka ndarë mjete nga programi i rimëkëmbjes për afro 15 kategori deri më tash, mes tyre subvencione, shtesa e mbështetje financiare.