Arbëri

Xhuxheviq: Ndryshimi i Ligjit për Zgjedhjet e vetmja mënyrë për ta ndaluar manipulimin elektoral

Osman Xhuxheviq nga partia boshnjake “Nasa Iniciativa” thotë se për pakënaqësitë e tyre lidhur me rezultatet e zgjedhjeve të 14 shkurtit ku parti të caktuara të komuniteteve të tjera pakicë morën vota në qytetet ku jetojnë kryesisht vetëm serbë, do t’i drejtohen PZAP-së e Gjykatës Kushtetuese.

 

Osman Xhuxheviq nga partia boshnjake “Nasa Iniciativa” thotë se për pakënaqësitë e tyre lidhur me rezultatet e zgjedhjeve të 14 shkurtit ku parti të caktuara të komuniteteve të tjera pakicë morën vota në qytetet ku jetojnë kryesisht vetëm serbë, do t’i drejtohen PZAP-së e Gjykatës Kushtetuese.

Ai thotë se me ligjin që garanton përfaqësim të barabartë dhe efektiv të komuniteteve në Kosovë, në zgjedhjet e fundit nuk është bërë pasi shton se nuk sheh hapësirë të përfaqësimit efektiv të komuniteteve.