Arbëri

Punëtorët e arsimit nuk do të vaksinohen në fazën e parë

Punëtorët e arsimit në Kosovë nuk pritet t’i marrin vaksinat kundër COVID-19 në fazën e parë të vaksinimit. Kështu ka bërë të ditur Ministria e Shëndetësisë një ditë pas kërkesës së Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK).

 

Kërkesa e Sindikatës së Arsimit që Ministria e Shëndetësisë dhe IKSHPK-ja ta kenë prioritet vaksinimin kundër COVID-19 të punëtorëve të arsimit, nuk pritet të realizohet. Ministria e Shëndetësisë thotë se tashmë janë përcaktuar grupet me prioritet dhe se në fazën e parë nuk janë mësimdhënësit. Kjo ministri ka sqaruar se prioritetet për vaksinim i përcaktojnë institucionet shtetërore dhe ekspertët

Punëtorët e arsimit në Kosovë nuk pritet t’i marrin vaksinat kundër COVID-19 në fazën e parë të vaksinimit. Kështu ka bërë të ditur Ministria e Shëndetësisë një ditë pas kërkesës së Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK).

SBASHK-u përmes një letre publike ka kërkuar që institucionet ta kenë prioritet vaksinimin e punëtorëve të këtij sektori me arsyetimin se rritja e numrit të të prekurve me COVID-19, ditëve të fundit, do të ndikojë që të shtohen rastet edhe në shkolla.