Arbëri

Thyhen matematikat, partitë fituese te boshnjakët akuzohen për bashkëpunim me Listën Serbe

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Befasi e zgjedhjeve të 14 shkurtit ka qenë fitorja e iniciativës qytetare “UZ-AH” të Adriana Hoxhiqit, që i ka thyer matematikat e votave boshnjake. Subjekti i Hoxhiqit ka marrë vota edhe nga komunat ku ka serbë, por s’ka boshnjakë. Akuza për këtë parti dhe për Vakat ka drejtuar liderja e NDS-së, Emilija Rexhepi, të gjitha këto parti të komunitetit boshnjak.

“Ky është një ndikim i qartë nga një shtet tjetër i huaj në trupën votuese këtu te ne. Po e përsëris, në komunitetin boshnjak Adriana Hoxhiq nuk ka fituar në Prizren ose në Pejë, atje ku janë boshnjakët, por ka fituar në komunat serbe ku kanë votuar serbët. Si gjë e parë, ne kemi vendet e garantuara dhe nëse ju doni të përfaqësoni opsionin qytetar do të garonit si kandidat i pavarur, t’i fitonit votat dhe të hyni në Kuvend. Nëse kandidoni për vendet e garantuara të boshnjakëve në Kuvend atëherë është procedurë tjetër”, ka deklaruar ajo.

Rexhepi thotë se për këtë t’i drejtohet Kushtetueses.